Jos van Wijk Minihijskraan verhuur – De Peel 18 – 4264 KK Veen – Tel. 0416-696097 – Email: info@minihijskraan.eu

Vaak moeten er zware hijswerkzaamheden gedaan worden in ruimtes waar een grote hijskraan niet kan komen. Denk bijvoorbeeld maar aan achtertuinen van woningen, smalle straatjes in binnensteden, binnenplaatsen, machinekamers van schepen, enz, enz. Een grote hijskraan zou door zijn omvang de werkplaats waarschijnlijk niet kunnen bereiken of door zijn gewicht de ondergrond ernstig kunnen beschadigen. In de praktijk blijkt dit erg vaak voor te komen.

Een minihijskraan is zo smal dat deze door een normale deuropening kan. Maar ondanks zijn zeer compacte formaat beschikt dit type hijskraan over een enorm hijsvermogen. Dankzij de rupsen beweegt een minihijskraan zich moeiteloos over oneffen ondergronden. Bovendien wordt een zeer stabiele werkhouding gegarandeerd dankzij een zeer robuust maar flexibel afstempelsysteem.

Door een breedte van slechts 60 cm is vrijwel elke werkplaats bereikbaar.
minihijskraan02
De minihijskraan kan uitstekend zijn werk doen in lage ruimtes.

Met een telescoopsnelheid van meer dan 6 meter per 20 seconden reikt een minihijskraan tot een giekhoogte van maarliefst 8,8 meter. Niet voor niets zeggen wij dat een minihijskraan inzetbaar is voor een zeer breed scala aan werkzaamheden. Op deze pagina vindt u een compleet overzicht van de prestaties van de minihijskraan.

Jos van Wijk is TCVT W4.01 gecertificeerd. Dit certificaat staat borg voor een zeer hoge vakbekwaamheid op het gebied van veilig hijsen.

De machinist van de minihijskraan is meer dan alleen maar machinist. Dit in tegenstellling tot een grote hijskraan waarbij de taak van de machinist louter bestaat uit het bedienen van de machine. Vanuit zijn “glazen kooi” bestuurt hij de kraan en tussen de hijsmomenten in blijft hij vanuit de cabine toekijken hoe anderen voorbereidingen treffen voor het volgende hijsmoment. Bij een minihijskraan ligt dat heel anders. De machinist van de minihijskraan blijft letterlijk met beide benen op de grond en verricht tussen de hijsmomenten door ook zelf hand- en spandiensten ter voorbereiding op het volgende hijsmoment. Hiermee wordt aanzienlijk bespaart op personeelskosten van derden.

De minihijskraan heeft een zeer stabiele werkhouding.
Scroll naar boven